Zenekar

Az Egy Kiss Erzsi Zene (1996) első hallásra sok mozzanatában úgy tűnik, tradicionális népzenét idéz, de nem célja imitálni a világ egyetlen létező népének zenéjét sem, ezek a hatások mégis tetten érhetők Afrikától Alaszkáig, az arab világtól a bluesig. Az együttes változatos zeneisége akár a drum and bass-től a mondókákon, a balladisztikus meséken keresztül a sanzonok világáig ér, vagy akár a rockosabb 70-es éveket idézi. A játékosság, a zenei ötletek, a humor nagy hangsúlyt kap. A nyelvtelenségen keresztül ez a közös szál, ez a kapocs a magyar közönség és a külföldi hallgatóság között.
Szabad asszociációk, sok-sok érzelem, táncos ritmusok. Az évek alatt az együttes megmutathatta magát a moszkvai, a brüsszeli és a párizsi közönségnek is. Nagy sikerrel koncerteztek már Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában. Turnéztak Erdély városaiban. 2014 májusában Görögországban léptek fel. A sokféle stílusban játszó, nyelvekkel improvizáló együttes a Technopolis Jazz Faesztivál vendége volt.
 
A zenekar 6. lemeze 2014 decemberében jelent meg.
A sajtóanyagból idézünk:
 
”SZABAD A SZÍV”, AZ EGY KISS ERZSI ZENE LEGÚJABB ALBUMA
 
"Hasít, lüktet, repít. A szívnek szól!"
 
A meglepetésekben bővelkedő,változatos, 13 nótás gyűjtemény szakít saját hagyományaival. A beszédes címek mögött, pörgős - táncos funky, rock, balkáni afro vagy pszichedelikus-éteri számok között, több magyar dalt is találni.
 
Újdonság az együttestől, hiszen az eddig megjelent lemezek kivétel nélkül rímes improvizációkra, fantáziált dalszövegekre épültek. A szavakból épített világ mesés, elbeszélő, szépen illeszkedik a sorban. Kísérőjük érzelmes hegedűszó /Bakai Márton, Bánhegyi Tünde/, egzotikus ütőhangszerek /Pápai István/, egy szám erejéig mulattatós - vigalmas tuba /Rózsa István/.
 
A lemezen, a lezáró számok között egy "vendég-dal" is hallható. Még 2013 -ban, Erzsi felkérésére született  Szabó Balázzsal és Pápai Istvánnal közös szerzemény, az "Álmok dala".
 
Ajánlják nagyoknak és nagyobbaknak, utazóknak és otthonülőknek, alvóknak és ébredőknek, más napokon és munkába menet, mindenkinek.
 
EGY KISS ERZSI ZENE:
Kiss Erzsi - ének, 
Bujdosó János - gitár, buzuki, mandolin, shaker, ének,
Vajdovich Árpád - basszus gitár, bőgő, gitár, ének,
Németh Csaba - dob, kanna, xilofon, tikfa.
 
 
EDDIG MEGJELENT ALBUMOK:
Egy Kiss Erzsi Zene /1998/,
Deladela /2001/,
Röné álma /2004/,
Kinono /2006/,
Ugató /2010/.